1a Advent

och praktiken är snart slut.
En ynka vecka kvar och sedan två till i linköping. Sen ska jag vara färdig lärare. Märkligt. 6 års studier, kan det vara så att det är på väg att vara slut nu?

Längtar till snön och en brasa och en liten skrutta katt som kommer och gosar. En gran med varma ljus och ett änglaspel i köket.

när man trodde

att man skulle få pusta ut en liten stund, så visar det sig att det får man inte.
Jag har mailat in min rapport och är godkänd för att gå upp på seminarium, men samtidigt säger min handledare: Lycka till med finputsningen....
Jag blir lagomt förvirrad.Innebär det nu att jag borde sätta mig och kräkas ännu mer på rapporten,eller kan jag låta den vara som den är?????

Stor utandning

Nu har jag mailat in examensarbetet. Ska pyssla med olika textila tekniker ikväll så jag får rensa hjärnan från jobbigt tankearbete och istället syssla med roligt tankearbete.
Längtar tills torsdag då jag ska smygstarta advent med att pynta hemma. Jag kommer ju att vara borta en del i december så därför är det ok att börja tidigare.

Släpp tummarna och tårna

Tord är ej längre mannen i mitt liv. Minnesstund väntas på lördag.( Är det normalt att göra så för en bil???)

Håll alla tummar och tår

Tord kanske får lämna platsen som mannen i mitt liv idag.

Döm om min förvåning

När det först snöar lite härliga lappvantar i gårkväll när jag råkade ta mig utanför dörren. Jag tänkte att det var ju mysigt, men här i stan kommer det väl att smälta bort och fortsätta vara mörkt och grönt.
När jag sedan tittar ut nu på  morgonen så är det -1,2 grader och det ligger lite vitt på marken och på bilarna. Jag trodde inte att det var sant. Det finns hopp om en vit vinter och jul i år

Jag var på bilprovningen i morse med "mannen i mitt liv" Tord, Min ford sierra och jag behöver bara byta ett helljus och sen var det inga problem. Känns väldigt bra

Jag blir så trött på mitt liv

Just nu är jag så förvirrad som man kan bli.
Jag har snart en utbildning klar. Eller jag trodde det iaf. Nu ska mitt arbete in på tisdag i färdigt format och en av de böckerna jag MÅSTE få med ligger troligen i Grebbestad och väntar.... lite frustrerande med tanke på att jag tänkte försöka skriva i helgen och bli så klar som möjligt innan jag far upp i helgen. Så det blir att åka upp tidigare på söndag för att försöka få ihop det sista, men det gjorde att den lilla lust jag hade, helt dog nu och jag vill inte alls skriva.

Sen har jag fått ett erbjudande om att få jobba skiftledare på Kafét tillsvidare. Det känns lite surt att efter ca 6 års studier inte få jobba med det jag läst. Dock är det väldigt bra villkor som jag ser det, med bara två veckors uppsägningstid som gör att jag snabbt kan byta jobb om det dyker upp nåt.

Så förvirringen är total.


Gör nåt!

Jag blir skrämd när jag dels läser Mats-Eric Nilssons bok- Den hemlige kocken.det okända fusket med maten på din tallrik.


Det finns så mycket konstgjorda tillsatser i maten som vi inte känner till eller orkar engagera oss i. Men bara för att maten "verkar" fräsch så är den inte det.
Nu har det kommit en uppföljare  Äkta vara;Guide till oförfalskad mat och den ligger högt på min önskelista.
Personligen så tror jag att många av våra sjukdomar idag beror på vad vi stoppar i oss. Att vi äter för mycket salt och socker är ju bevisat, men jag tror även att allt onaturligt som kroppen får i sig gör att den reagerar på olika sätt.

Camillas Matuppror är en sida som tar upp om maten vi äter och där kan man även skriva på ett matuppror som verkar för att  bland annat maten inom skola och vård blir naturligt närproducerad och kravmärkt.Köp inte den här boken

Jag har köpt en bok med just den titeln. Den handlar om en kvinna i Göteborg som hade köpstopp i ett år och bloggade samtidigt om det. Nu har blogginläggen kommit ut som bok. Den är väldigt inspirerande och tankarna vandrar till om jag själv skulle försöka genomföra något liknande.
Hon tipsar också om olika sidor på nätet och artiklar som berör ämnet med ekologiskt tänkande och återbruk.Vernissage och punka

"Man blir så stolt så att storasysterhjärtat nästan sprick" Fick lillebror höra än en gång.
Han är med på en grupputställning som hans skola har och han har redan sålt sina tavlor...
Han är. verkligen Grymt duktig och kommer att ,bli nåt stort, så det känns extra kul att få vara extrasyster till honom.

Tord däremot ( han är min Ford för er som inte visste det) håller på att tappa platsen som mannen i mitt liv. Med punka på ena bakhjulet och allmäna krångel så vill jag verkligen att han ska få komma till någon som kan ta hand om honom på ett bättre sätt än jag. han måste få åldras med värdighet.


Det blev

ett tråkigt bröd. Och goda bullar med fyllning.Då jag redan har julkänslor, men inte riktigt tycker att det är ok att slänga upp en adventsljusstake än så tog jag och gjorde en ljusgrupp som dekoration,värme och mysfaktor.
Den kommer nog att modifieras med blockljus om jag kommer mig för att skaffa sådana.Jag måste påpeka att duken som fatet står på har min käraste mormor vävt i den ringa åldern av 89 år- Snacka om en kunnig och duktig dam. Hon är en riktig kruttant.
Det blir kul att komma hem till jul och få träffa henne igen.
Mmmmmm

Man blir lite sugen när man läser  Johannas Blogg där hon tipsar mig om ett supergott bröd hon har bakat. Jag kan inte annat än att hålla med om att det skulle vara nåt för mig. Fetaost,oliver och hummus... ingen fel kombination.

Jag ska slänga ihop ett "vanligt" bröd till tråkiga smörgåsar nu. Men jag kanske tar och sparar en del av degen till att testa dessa bullar...

Regn

Idag känns det  verkligen som en GRÅ tråkig och mulen höstdag.
Jag höll en lektion som blev så snurrig som jag känner mig.
Vill helst krypa ner i min egen säng med en stor kopp varmt te, en bra bok och lite skön jazz i bakgrunden och bara drömma mig bort i en annan värld.

Men icke då.- Här är jag i Grebbe, inget ont med det, men jag längtar till julen och snön och allt mys som kommer.

man kanske ska kolla in lite stickbloggar så man blir lite gladare

Nedräkning

Det börjar bli påtagligt att jag snart inte kommer att komma till Grebbe mer. Det är bara 3,5 veckor kvar. där en vecka är ca 2,5 dagar. Så veckorna går fort.
Det är lite dubbelt med det. Samtidigt som jag gärna vill bli klar med utbildningen så är det väldigt mysigt att sitta här på kvällarna och sticka och tjöta med deltagarna.
Jag vill verkligen komma ut och börja jobba, men vem vill ha en vävlärare på 26 bast?
Vem vill inte det???

Det känns lite omöjligt i bland att hitta ett bra jobb till våren utan att känna att man säljer sig själv. Här har jag pluggat i ca 6år totalt och ska jag då fortsätta knata på ett kafé med halvbra betalt och alldeles för lite utmaningar. Nej helst inte.

Något inom mig säger; -Det löser sig. men nåt annat säger ;- Ha! Tror du verkligen på det snacket.

okej, jag kanske pratar högt för mig själv ibland, men är man "tant" i förtid så kan jag väl bjuda på det.


Jovisst ja. En i klassen har skaffat Magic Loop stickor som verkar helt underbara. Måste verkligen överväga om det kan bli en bra julklapp till mig själv.

tack för maten

I fredags var jag hemma hos bror och hans tjej och åt underbar paj med glass och varma bär. Mmmm. Fetaost är oslagbart i paj, eller all mat...
Sen helt plötsligt var klockan alldeles för mycket och jag vart tvungen att ta mig hemåt för i går åkte jag tidigt med buss till Helsingborg för att få träffa pojken min. Det var kanske en onödig utgift att bara fara över dagen, men det var helt klart värt det för att kunna se lite film och få mysa.
Kom hem i natt samtidigt som folket började ta sig hem från krogen. Ögonen är lite trötta efter för mycket buss och för lite sömn.

Redan julkänslor

Att ens lägenhet som man i vanliga fall tycker är för liten, för dyr och lite konstigt planerad kan vara så underbar att komma hem till. Det är ju verkligen MITT hem, min allra första lägenhet som jag har fått göra precis vad jag vill med.
Det är min sovgrotta och mysiga vardagsrum.

Men jag har redan julkänslor och luktade i syner när jag kom hem och fick för mig att det doftade både hyacint och apelsin, med inslag av pepparkaka.
Jag insåg just att mina adventsfiranden kommer främst att bli på helgerna när jag är hemma mellan turen till universitetet. Så jag kommer att få passa på att njuta ordentligt.


Jag har fått textilat

Igår varpade jag!
Kändes bra att ha tråden löpandes mellan mina fingrar och veta att det kommer att bli något av alla dessa trådar.
Eleverna håller på med bindningslära och ska provväva 12 tekniker.
Då de bara är 11 får vi fröknar sätta upp den tolvte väven som är en rundväv. Man väver alltså runt så man slipper sy ihop kanterna, som en slang.
Nu väntar vi bara på en vävstol så vi kan sätta upp den också.

Det är kul att se hur mycket som händer på en dag och vilken lust det finns till att lära sig att väva.


jag har även mailat in lite "ansökningar" till ett par folkhögskolor, men lyckades klanta till det rejält med att skriva fel skola i mailet än den jag skickade till...oops.- lite pinsamt.
Men men, man får väl hoppas att det är det som gör att de kommer ihåg mig när de behöver en vävlärare.

Aldrig stanna upp

Inatt fick jag sova i MIN säng. Gissa om det var underbart.

I gårkväll när jag kom från malmö for jag hem till syrran och brorsans tjej och en kompis där vi umgicks och spelade wii.Helt lagom kväll.
Idag har jag bockat av en lång lista på saker jag måste fixa innan jag hoppar på bussen till Grebbe ikväll.

Det jobbigaste med min lägenhet just nu, förutom att jag älskar den och skulle bara vilja vara hemma, är att kylskåpet har bestämt sig för att vara varmare än det ska.... Så jag måste ringa min fastighetsskötare och störa honom denna allhelgonasöndag..

RSS 2.0