Fynd i Malmö

Det går inte alls med min rapport så jag tog mig helt enkelt ner till stan för att försöka få bort moset i min hjärna, som jag för övrigt är helt övertygad kommer från datorn.

Där hamnade på en mysig lite retrobutik där jag fyndade dessa fyra små handdukar som säkert kommer att passa superbra i mitt lilla hus jag längtar efter.


Är det höst nu?

Det slog mig här i veckan att nu är hösten här.
Visst har jag märkt att löven har ändrat färg och sakta dalat ner av träden, men det är först nu som regnet och kylan börjar komma. Men visst är det mysigt. Tänk att få krypa upp i soffan med en stor kopp varm choklad med en bok och höra regnet smattra på rutan.

Jag saknar min lägenhet. Det tar på att bo i en resväska.

gah gah gah

så illa är det egentligen inte.
Jag behöver skriva, men har suttit inne nu  i två dagar och stirrat på en dataskärm och försökt att få ur mig nåt vettigt.
Klart som tusan att man vill göra nåt mer kreativt.
Jag skulle göra mycket för att få sätta mig och väva lite, eller bara sticka klart min sjal.
Eller varför inte ta en promenad in till stan och försöka lära känna Malmö lite?

Malmö

Min roadrip genom Sverige fortsätter. Nu är jag i Malmö för att skriva examensarbete. Det gäller att passa på att få träffa pojken lite.

Jag har börjat sticka en sjal, men jag tog med mig för lite garn så jag längtar tills jag kommer hem igen så jag kan sticka klart den.Den blir snygg!


Linköping

Är  i Linköping denna vecka med skolan för att bli lite klokare.
saknar min säng efter en vecka i norrland.

Det kryper i fingrarna

Nu har jag varit flera dagar i Norrland med en massa att göra så mina tre stickningar jag tog med mig, bara för att, har legat orörda i sina påsar.
Det kryper i fingrarna efter att få sätta igång och fortsätta på de redan påbörjade.
Jag har en underbar sjal som jag stickat på allt för länge som vore kul att kunna avsluta. Det är nog dags att prioritera den så den blir klar och jag kan tillåta mig själv att börja på ett nytt projekt

Tack Norrland för en härlig halvvecka. Vi ses till jul.


Nu hägrar Linköping och en vecka i skolan efter en sittplats på nattåg med byte i Stockholm.

Dags att ladda tungan med vettiga saker att säga då


En lyckad vernissage

Då har min kära mor haft vernissage på sin utsällning Från Golv Till Tak.
Hon och sin Vävkollega ställde ut på Örnsköldsviks stadsmuseum och konsthall.
Det kom kanske 80 pers som kollade och det blev väldigt lyckat.

Mattorna som finns på utställningen är allt från bildvävar till rutiga, randiga, zig-zagiga mattor,eller runda mattor för sagoberättande som bilden nedan.En rund härlig matta


Det finns även mattor på temat, tant grön, tant brun och tant gredelin, eller vad sägs om en måttbandsmatta:Mattor kan vara så mycket mer än bara klassiska trasmattor som mormor vävt.
Så besök gärna museet om ni har vägarna förbi Örnsköldsvik.
Utställningen håller på ända tom 1/2 2009

Nu är den klar

Äntligen efter massa veckor och många turer framochtillbaka är Min mammas hemsida klar!

Alla som vill se något fint gå in på Lintågans hemsida

Norrland

Nu är man äntligen i Norrland. Resan upp gick snabbt då vi var 5 personer som följdes åt och hade med oss MASSA mat, såklart.
Det var dock lite tungt att kliva upp kl. 5.00 i morse för att kliva av tåget. När jag sedan kommit hem och skulle öppna min väska så visade det sig att koden till låset hade ändrats av någon märklig anledning så jag fick inte upp min väska.
Jag fick sova ett par timmar och kände mig mer överkörd än pigg när jag vaknade och tog mig an uppgiften att börja på   0 0 0 för att försöka se vilken kod som kunde vara den rätta.
Snacka om lättnad när det inte tog allt för lång tid att hitta koden som öppnade väskan. 

Idag har vi snurrat omkring på Örnsköldsviks loppisar och framför allt NBC i Gottne. Det är en loppis man ALLTID fyndar på. 

Men jag känner mig allt för trött för att egentligen vara social och skriva nåt vettigt. 
Min väska är öppen och sängen är bäddad. Får jag gå och sova snar. 

skrivkramp och lätt stress

Mina borden från sist ligger kvar och känns mest som stress.
Jag sitter och försöker fixa med examensarbetet, men saknar böcker som inte går att låna och kan inte klämma ur mig
någon text utan mest bara lösa tankar och idéer.
Det som stressar mig är att jag far till Norrland ikväll och vill inte sitta där och skriva, men jag måste. Så därför borde jag få gjort en del nu, men jag har stora problem med att sitta hemma och jobba. Allt annat drar och med en liten lägenhet med lite för mycket saker i känns allt bara rörigt.

Men men. hoppet är det sista som överger människan är det någon klok människa som har sagt så jag lever på hoppet att jag får till ett skrivil och bara rafsar ner 3 sidor med bra text till som jag kan lämna in till handledning.


Njut av höstsolen ni som kan! det gäller att passa på innan den försvinner

Jag borde

Jag borde plugga
Jag borde packa upp
Jag borde vila
Jag borde göra nåt kul
Jag borde....

Jag blir knäpp
Detta flängande genom Sverige. Det är ingen underdrift att jag längtar tills den 19 december då skolan är klar.
Visst kommer jag troligast att vara arbetslös och pank, men jag är klar!
Det finns alltid jobb någonstans tillsvidare.

Men nu är det plugga som behöver göras. I morgon far vi till Norrland och innan dess måste jag packa, fixa matsäck och se till att mitt hem är i ordning.
Så i dag Borde jag verkligen sitta och skriva på examensarbetet, men varför är det så svårt att komma igång?
Jag vet hur jag ska lägga upp det i stora drag, men när det kommer till att faktiskt skriva det så kommer jag på en massa annat som jag gör i stället, känns det igen?

I morse for jag från Malmö och det känns tråkigt att vi inte kommer att ses på två veckor nu. Det som är bra är att då kommer jag att vara nere i Malmö i en hel vecka. Men det är dumt att deppa ner sig. Nu ser livet ut som det gör och tänk vilken tur. Det hade ju kunnat vara ännu värre.

Okej okej. Mina tusen böcker och högar med papper skriker på mig. Jag ska plugga!


två dagar kvar

Då var min lilla malmövistelse strax över.
Jag lyckades att få en biljett ner för endast 105 kronor, tack vare Tradera. Dock ligger auktionerna på resor som är på obekväma tider så jag fick åka ner med 06.57 tåget och fick visserligen hela dagen i malmö, men jag är inte van att gå upp så tidigt.
Helgen har varit bra. Det har varit kul att faktiskt vara hemma hos min pojke så det inte är bara är han som är hos mig.

jag har hittat ett par "nya" loppisar här i stan. Emmaus och myrorna i närheten.
Det var ett emmaus som var väldigt fint inrett så det påminner mer som en vanlig klädaffär än en secondhandaffär och det blev jag lite imponerad över.
Myrorna var mest ett stort Myrorna och det grämde mig lite att jag inte kunde shoppa loss som man önskar, men det är ju så att vara student.

jag var däremot tvungen att ta mig tillbaka till emmaus idag(söndag) och handla en tröja inför mammas vernissage. Man får  ju se till att vara lite fin när det händer något speciellt.

Precis brevid emmaus ligger en stor grönsaksaffär som säljer grönsaker och annan mat billigt så där inhandlade jag lite grönsaker till kvällens middag. Gratäng på massa grönsaker med klyftpotatis och tzatziki.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men Malmö verkar vara en stad som skulle vara ok att bo i. Men det hänger ju på när och var jag får jobb.

Någon som vet om det finns en folkhögskola som behöver en vävlärare till våren?

Detta var nog ett rekord i längd på blogginlägg.
Dags att slänga på en film och mysa med pojken.

Malmö

Så har man lyckats överraska sin moster idag.
Jag började med att sätta mig på tåget till Malmö supertidigt i morse efter att ha vaknat upp mitt inatten för att vinna en bijett på Tradera, via sj.
När jag kom ner till malmö så mötte min pojke upp mig här och vi traskade iväg till min moster som också bor i stan. Hon brukar vara bra på att inte vara hemma, men jag visste att hon skulle iväg senare idag så vi ringde på och ner kom en lätt chockad moster. Vi gick in en liten stund för hon skulle iväg väldigt snart,men vi fick en pratstund och ett löfte om en middag framöver när jag är nere nästa gång.

Sen ska jag sitta och plugga idag,men jag är mest bara trött. det är inte hälsosamt att kliva upp vid halv sex...


Appropå tradera så har jag hittat ett par ljuvliga socker och mjölskålar från Turi Design, hos min pojkes syster som nu i finns på auktion


turi design.

Dels är det designen som är underbar, men framförallt är det texten på skålarna som jag föll för
På sockerskålen står det :
Socker är sött, men tål ej blött!
På mjölburken står det :
Av mjöl kan du baka både bröd och kaka!

De står på  min önskelista av saker jag vill ha i mitt kök.

dem finns i  olik varianter av skålar, salt och pepparkar och fat. Det är ju underbart


Det är en bra dag idag

Praktiken har varit lugn, men jag längtar mer och mer till den 19/12 då min utbildning äntligen är klar. Efter att ha pluggat i princip 6 1/2 år utan avbrott så är jag mer än skoltrött.
Nu ska jag bara fixa 4 små uppgifter till skolan,varav en är ett litet examensarbete som kräver att mina kollegor här på skolan lämnar in den enkät jag delat ut. annars får jag panik och vet inte riktigt hur jag ska göra.

6 dagar kvar till Norrland

Utställning

Min kära hantverkande mor ska tillsammans med en kompis, snart ha utställning i det vackra Norrland.
Det som ska ställas ut är trasmattor, men inte vilka trasmattor som helst utan såna som inte är så vanliga.
Utställningen heter Från Golv till Tak och de kommer att ha mattor från golv till tak...

Jag vill inte avslöja för mycket innan vernissagen har varit, men om ni befinner er i Örnsköldsvik någon gång mellan den 18 oktober och 22 december så är ett besök på stadsmuseet ett MÅSTE för alla som vill se nya och roliga mattor.

Glöm allt vad klassiskt randigt heter i återanvänt material och kom och se en utställning som tänker utanför det traditionella!

svampfynd?

Idag efter skolan(praktiken) var jag och en tjej ute i skogen för att leta kantareller. Solen sken och det var sådär härligt lagomt varm som det kan vara en höstdag i oktober.
Jag hittade kanske 20 svampar som jag gjorde en god svamptoast på ikväll.
Så nu har jag plockat svamp för andra gången i mitt liv. det känns lite tragiskt med tanke på att jag är uppvuxen på landet.

sista dagen

Då var det dags för min pojke att återvända söderut efter att ha bot hos mig i 8 veckor under hans praktik.
Jag önskar att jag kunde säga att det känns bra, men det kommer att bli ensamt här när jag återvänder till stan från min praktik varje vecka. Distansförhållanden är ingen höjdare, men vad göra.
Det går säkerligen bra när han väl åkt och vi inte har nåt val än att njuta extra mycket av de tillfällen vi faktiskt ses.


Klädval

Jahaja.
Då var det fest i kväll och jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag vet att det är rätt tidigt på dagen för att kanske fundera över det. Jag hade en underbar klänning i 50-tals modell med klargröna blommor i gult och grönt som jag tänkte ha. Men ack så jag bedrog mig. När jag hade klämt mig i den och lyckats stänga dragkedjan kände jag mig mest som en utomjordning. Jag vägrar att ha kläder jag inte känner mig bekväm i, hur snygga de än må vara.
så nu ligger det massa kjolar på sängen för att jag ska försöka komma på vilken av de jag vill ha. Det lutar åt en vit kjol med fya stora fjärilar påsydda i nedre delen, också ett loppisfynd.

Morötter och examensarbete

Då var hösten här då och med det massa vackra träd som brinner i underbara färger innan de sakta dalar till marken och bildar ett täcke av löv på marken.

Innan jag for upp till praktiken skördade jag min blomkruka med morötter. Tyvärr han jag inte smaka de innan jag åkte så de var lite gummiaktiga i konsistensen när jag kom hem. Men visst är de söta?
Det var lycka när jag drog upp morötterna och såg att de faktiskt har växt.
Jag längtar till ett växthus och en större mark att odla på...
Igår fick jag reda på att examensarbetet ska skickas in i befintlig form, men då jag inte har kunnat börja eftersom svar från min enkät inte kommit in blev jag lite stressad. Jag har knåpat i hop något idag, men det är mest blaj,
Hur börjar man egentligen att skriva?

RSS 2.0